Recenze T-Meal Fruity

Výrobce udává, že T-Meal Fruity je určený jako svačina pro ty, kteří si hlídají váhu, ale nemají tolik času, aby stíhali přípravu a konzumaci normálních jídel. T-Meal Fruity by tak měl sloužit jako náhrada jednoho jídla, dokonce je vhodný jako malý oběd.

T-mealJe pravdou, že v současné době i lékaři doporučují proteinové nápoje jako náhražku jídla pro ty, kteří se snaží snížit svoji váhu. V tomto případě se doporučují proteinové přípravky s obsahem bílkovin nad 50% a je jasné, že čím vyšší je obsah bílkovin, tím je takový shake pro hubnutí lepší. Stále se bavíme o náhradě jídla, za účelem snížit energetický příjem a to dokonce bez větší změny životního stylu - tedy přidáním pohybových aktivit. Většina dietologů ale předpokládá, že jejich klienti neskončí u jednoho proteinového shaku za den, ale postupně budou upravovat svůj životní styl.

Právě z těchto důvodů má T-Meal Fruity svůj význam.

Upozornění, že výrobek nenahrazuje pestrou stravu je oprávněný, ale pro začátečníky a pro ty, kteří s úpravou životního stylu začínají, to platí jen částečně. Pomůže nebo může pomoct s náhradou naprosto nevhodného jídla, za jídlo mnohem vyváženější a vhodnější.

T-Meal Fruity složení pod lupou

t-meal etiketaVe 100g T-Meal Fruity je obsaženo 35,1g sacharidů a 37,8g bílkovin. Dále pak následuje vláknina s obsahem 11,2g na 100g výrobku. Jak je již vidět, obsah proteinů není nijak vysoký a snížení energetického obsahu tak závisí na vláknině. Do redukční diety by se více hodil vyšší podíl bílkovin, třeba i se stejným obsahem vlákniny.

Výrobce dál uvádí obsah Inulinu, CLA, L-Karnitin tartrátu a látky Fabenol (extrakt z fazolí). A samozřejmě vitamínů C, E, kyseliny listové, biotinu a spektra vitamínu řady B.

CLA - konjugovaná kyselina linolenová je řazena mezi tuky a podporuje odbourávání tuků, zlepšuje imunitu a podporuje nárůst svalové hmoty. Doporučená denní dávka u dospělého člověka je 2g/den. V T-Meal Fruity je v jedné dávce (40g) obsaženou pouze 500mg, tedy jedna čtvrtina celkové denní dávky.

Inulin - jedná se o polysacharid. Používá se jako nízkokalorické sladidlo, přestože se jedná o sacharid, není využitelný lidským organismem. Využívá jej střevní mikroflóra a působí prebioticky. Ve vyšším množství způsobuje nadýmání. A svým způsobem působí jako balastní látka.

L-karnitin tartrát - pomáhá k přeměně tuků na energii při fyzické námaze. Doporučená denní dávka karnitinu je 1-2g denně. T-Meal Fruity obsahuje pouze 148mg L-karnitinu tartrát. L-karnitin tartrát je navíc sloučeninou kyseliny vinné a karnitinu, který je v tartrátu zastoupen cca. 68%. Obsah L-karnitinu je tak v T-Meal Fruity naprosto nedostatečný a bude stejně nutná suplementace.

Fabenol - jedná se o extrakt z fazolí. Tato látka snižuje vstřebávání sacharidů, tím že snižuje aktivitu enzymu amylázy. Dávka je v jiných "spalovačích" kolem 1000mg a víc na den.

75mg je tedy nedostatečné, vzhledem k tomu, že bude Fabenol dodán v T-Meal Friuty jako náhrada jídla, bude působit zejména na vstřebávání sacharidů přijatých v jednom shaku T-Mealu. Naskýtá se otázka, zda byl Fabenol nutný, nestačilo pouze snížit obsah sacharidů?

t-meal zkušenostiSložení bílkovin také není nijak skvělé, na prvním místě je kaseinát vápenatý, pak syrovátkový proteinový koncentrát a izolát sojových bílkovin, pak následuje 5% izolátu mléčných bílkovin a kaseinát sodný. Jako nevětší složka z vypsaných bílkovin je tedy kasein. Bílkovina, která je vhodná spíše pro noční dobu, nebo v době, kdy není zajištěn pravidelný přísun bílkovin. Proč tedy kasein? Rozhodující je cena a kasein je o mnoho levnější než Whey izoláty, ostatně ani syrovátkový koncentrát, který je druhý v pořadí, není znám svou kvalitou. O sojových proteinech byl již napsán článek, takže T-Meal není ani moc vhodný pro muže, kteří chtějí zůstat muži.

T-Meal Friuity se tak veze na vlně módních přípravků pro hubnutí, které nahrazují jedno jídlo, ale nijak neoslní svou kvalitou. Ale za cenu, za kterou je nabízen není také možno očekávat víc. Jak bylo uvedeno za začátku recenze, není přímo vhodný do redukční diety, ale pro někoho, kdo začíná upravovat svůj jídelníček a životní styl, stejně jako pro ty, kteří opravdu nestíhají a hlídají si váhu, může T-Meal Fruity posloužit celkem dobře.

T-Meal Fruity zkušenosti

Výrobce doporučuje použít shaker bez sítka a to oprávněně, kousky ovoce nejsou mikroskopické a tak opravdu hrozí ucpání sítka shakeru ovocnými kousky. Při ředění s vodou není T-Meal nijak zvlášť oslnivý, možná se najde někdo, kdo se bude na takovou svačinu těšit, ale na druhou stranu T-Meal ani nijak neurazí a nehrozí, že by se snad našel někdo kdo ho nedokázal vypít. Takže se spíš jedná o neutrální požitek z požívání. Pokud si někdo bude chtít chuť vylepšit dosáhne toho nízkotučným mlékem, sice se změní složení výrobku, ale nijak výrazně. Plnotučné mléko by sice bylo fajn, ale proč pak užívat přípravek na hubnutí....

Závěrem, je možné T-Meal Friuty označit za shake vhodný pro začátečníky, kteří svůj životní styl upravují nebo pro někoho, kdo už dosáhl kýžených proporcí a T-Meal mu pomůže hlídat váhu. Do redukčních diet je vhodné ho zařadit pouze v případě, že nebudete spoléhat na obsah karnitinu a dalších látek a budete používat plnohodnotné suplementy a T-Meal tak nahradí jedno z minimálně pěti jídel denně.

Recenze T-Meal  Fruity - 1203379 -
Aktuální článek: Recenze T-Meal Fruity

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potřebujete poradit?


E-mail email: obchod@elvita.cz

V případě dotazů nás neváhejte
kontaktovat. Rádi poradíme.

Copyright © www.elvita.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.elvita.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace