Uživatelská recenze výrobku BCAA New Generation

Uživatelská recenze tekuté formy BCAA. Jde o výrobek od společnosti Amix Nutrition s obchodním názvem BCAA New Generation.

Zkušenosti s užíváním BCAA

BCAA užívám již dlouho a o jejich účinku jsem se přesvědčil z vlastní zkušenosti. To, že BCAA opravdu účinkují, jsem poznal, až když jsem je přestal užívat. Moje měsíční nucená přestávka ve cvičení se protáhla na více jak půl roku a když jsem začal znovu cvičit, pořád to nebylo ono. Strava v pořádku, pozvolné přidávání tréninkové zátěže a přesto jsem cítil, že regenerace je pomalejší, než jsem byl zvyklý. Částečně to byla moje chyba, chtěl jsem zkusit, jaké to je cvičit bez všech doplňků stravy a přitom jsem měl svůj tréninkový plán, co do četnosti tréninů ještě víc nabitý, než před pauzou. Po počáteční frustraci jsem musel uznat, že bez doplňků to prostě nepůjde a začal jsem osvědčenou kombinací BCAA+Carnitargin. 

Proč užívat BCAA v tekuté podobě

Osobně preferuji u BCAA tekutou formu. Značku Amix jsem si vybral z důvodů čistě finančních,BCAA jejich zaváděcí akce 1l a půl litru zdarma byla prostě lákavá. Zatím se mi ještě daří tento výrobek sehnat i s oním půllitrem zdarma, takže recenze bude na BCAA, která osobně užívám.

Proč tekutá forma BCAA, když se láhev hůř přenáší, odměrka se musí vymývat, šplouchá to a občas se i může něco vylít mimo?

Je pravda, že láhev je větší, než pár tablet, ale unést se dá, zvlášť pokud nosíte jen tu půllitrovou, navíc nic nebrání tomu, koupit jednu dávku BCCA jako shot a pak si do ní BCAA doplňovat.

Nejdůležitější, je ale to, že tekutá forma BCAA se rychleji vstřebává. Pokud neužíváte jiné doplňky, snažíte se hubnout, je rychlost vstřebání BCAA důležitá. V článku o dávkování BCAA je dostatečně rozebráno, proč je rychlost suplementace BCAA po tréninku tak důležitá.

Kopnout do sebe velkého panáka (BCAA) je prostě jednodušší, než do sebe soukat jednu tabletu za druhou. Hlavní je tedy vstřebání a využití BCAA organismem a to je vždy rychlejší u tekuté formy. Je zbytečné rozebírat celý proces, ale snad postačí, když si uvědomíme, že tablety se nejdříve musí v žaludku rozpustit na "tekutinu" a teprve potom může začít proces vstřebávání a následné využití ve svalech. Této prodlevy Vás tekutá forma ušetří.

Složení BCAA New Generation            

Složení výrobku, tedy poměr BCAA 2(L-Leucin):1(L-Isoleucin):1(L-Valin) nepřekvapí a jedná se o standard.

Jako další je výrobcem uveden komplex Anti-Lactic Infusion. O co se jedná? Jde o komplex látek, které napomáhají odbourávání kyseliny mléčné a dalších metabolitů cvičení, které snižují pH organismu - zvyšují kyselost vnitřního prostředí. Složení komplexu je následující: L-Citrulyn malát, Beta-Alanin a DMG.

Hlavní podpůrné složky obsažené v BCAA New Generation

  • L-Citrulyn malát napomáhá odbourávání amoniaku v organismu.
  • Beta-Alanin je prekurzorem Karnosinu, který zvyšuje pH organismu - snižuje překyselení a napomáhá odbourávání kyseliny mléčné.
  • Poslední je látka DMG-dimethylglycin, její účinky nejsou v plném rozsahu známy. To znamená, že je zřejmě prospěšnější víc, než se myslelo a může napomáhat i v jiných oblastech, než je pouze fitness. Dokonce je diskutován jako podpůrná léčba při autismu. Každopádně při laboratorních pokusech bylo zjištěno, že zlepšuje obranyschopnost organismu. A pro fitness je nejdůležitější to, že snižuje hladinu Homocysteinu, který vzniká jako metabolit aminokyseliny Methionin. Zvýšení hladiny homocysteinu se projevuje zvýšenou únavou. DMG dál zlepšuje prokrvení a adaptaci na stres.
  • Přidání Taurinu (500mg v jedné dávce) k BCCA od Amixu napomáhá zlepšení vstřebávání aminokyselin a dalších živin organismem. 

Velkým mínusem je obsah některých kontroverzních aditiv a to zejména: azorubín, benzoan sodný, žluť SY a košenila červeň (příchuť růžová limonáda). 

Zhodnocení BCAA New Generation

BCAA New Generation sice neobsahují nejvyšší množství BCCA v jedné dávce, ale komplex Anti-Lactic Infusion a Taurin napomohou lepší regeneraci a vstřebání živin.

Amix nabízí dvě příchutě a to „Ovocný punč“ a „Citrón a limetka“, nemyslím, že by chuť v tomto případě byla nějak zásadní (hodně lidí vypije víc odpornějších příchutí o víkendu v hospodě), ale příchuť „Citrón a limetka“ je méně výrazná. Osobně jsem vyzkoušel obě příchutě a ani s jednou jsem neměl problém při konzumaci.

Výběr značky i formy BCAA je pouze na Vás, ale nejen z vlastní zkušenosti mohu BCAA (obecně) doporučit každému, kdo to se cvičením myslí jen trochu vážně. 

Uživatelská recenze výrobku BCAA New Generation - 1202954 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potřebujete poradit?


E-mail email: obchod@elvita.cz

V případě dotazů nás neváhejte
kontaktovat. Rádi poradíme.

Copyright © www.elvita.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.elvita.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace