Laktofit protein 80 recenze

Laktofit od výrobce Prom-In má v určitém segmentu zákazníků stále dobrý zvuk, na různých fórech je možné nalézt nostalgické poznámky o začátcích kulturistiky je jedním z mála výrobků, které se daly sehnat na našem trhu. Je Laktofit opravdu výrobkem, který stojí za vynaložené peníze?

Prom-In nabízí dvě řady sportovní výživy Basic line a Essential line. Recenzovaný produkt je Laktofit protein 80 s kategorie Basic line. Řada Essential line je již cenově srovnatelná s výrobky ostatních výrobců. Je pro někoho, kdo se snaží ušetřit, řada Basic line opravdu výhodná a opravdu se jejím užíváním ušetří?

K porovnání postačí správně přečíst složení výrobku. Ale pouze složení výrobku a ne popis produktu, který je vlastně reklamou sepsanou výrobcem. Na následujících řádcích se pokusíme vysvětlit jaké je vlastně složení výrobku Laktofit protein 80. Při čtení využijeme povinnosti výrobce, uvádět seznam složek v sestupném pořadí.[1] Co to znamená? Pokud je na prvním místě uveden tzv. bioaktivní syrovátkový filtrát, můžete nabýt dojmu, že je vše v pořádku a dostáváte za své peníze relativně kvalitní zdroj proteinů. Ale...těch ale je dokonce více. Takže popořádku.

Již deklarované složení je poněkud podivné, postačí si pročíst několik recenzí, nebo několik různých popisů složení v obchodech a člověk stále nemá jasno. Některý prodejce prostě okopíruje data od dodavatele a některý si něco přidá. Nejlepší je pak navštívit stránky výrobce. Ten ke složení uvádí, že výrobek Laktofit protein 80 obsahuje 80 g bílkovin ve 100g výrobku. A právě nyní se dostáváme ke směrnicím EU a povinnosti psát složení výrobku tak, že složky musejí být řazeny postupně dle poměrného zastoupení. Na prvním místě nalezneme syrovátkový WPC protein. Na druhém místě hydrolyzovaný kolagen a na třetím izolát sójového proteinu. Tyto informace jsou zařazeny až na posledních řádcích listu. V popisu je řazení jiné a to takové, že složky jsou řazeny v jiném pořadí, první je WPC, druhý je uveden sójový protein a třetí je KVALITNÍ hydrolyzát kolagenu. Zákazník tak může snadno nabýt dojmu, že kolagenu je ve výrobku opravdu málo. Podstatné je ale to na posledních řádcích, tam musí výrobce dodržet směrnice EU a výrobky seřadit sestupně podle jejich poměrného zastoupení ve výrobku.

Co to ale znamená pro zákazníka? Oněch 80% bílkovin totiž netvoří pouze kvalitní WPC, ale také kolagen a sója. Kolagen zcela jistě neslouží k budování kvalitních svalů a na trhu je dostatek kvalitních výroků, které se jako chondroprotektiva prodávají, proč ho tedy výrobce dává do proteinového koncentrátu a to v takovém množství, že je na druhém místě hned po WPC? Odpověď je jednoduchá, hydrolyzát kolagenu je relativně levný a podle směrnic EU je to také protein, tedy bílkovina. K budování svalů neslouží, ale poslouží k něčemu jinému. Umožní výrobci, aby v souladu se zákonem pravdivě deklaroval obsah bílkovin např. 80%, ale využitelných pro to, pro co si každý kupuje proteinový suplement, jich je mnohem méně.

Další problém je také sójová bílkovina, jak bylo napsáno v předchozím článku, nijak zvlášť nepřispívá k produkci testosteronu a sója musí projít fermentačním procesem, aby bylo možné hovořit o její zvýšené prospěšnosti pro zdraví (ale fermentace je poměrně nákladný proces). Její výhoda je opět ta, že je levná. Navíc svým obsahem fytátů brání vstřebávání minerálních látek potravou.



[1] http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=URISERV:l21090

Laktofit protein 80 recenze - 1203266 -
Aktuální článek: Laktofit protein 80 recenze

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potřebujete poradit?


E-mail email: obchod@elvita.cz

V případě dotazů nás neváhejte
kontaktovat. Rádi poradíme.

Copyright © www.elvita.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.elvita.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace