Impact whey recenze a zkušenosti s užíváním

V této recenzi se podíváme na Impact Whey od firmy MyProtein. Na zkoušku jsme vybrali příchuť čokoláda-oříšek v gramáži 2500g

Impact Whey Protein
MyProteinu jsem se dlouho vyhýbal, ale jeho rostoucí obliba v diskuzích, mě přesvědčila jej zařadit do seznamu suplementů čekajících na recenzi a po nějakém čase jsem konečně Impact Whey vyzkoušel. Zkušenosti s přípravou, užíváním a zažíváním :o) Impact Whey jsem tedy sepsal v recenzi níže.


Po spotřebování jednoho balení, musím říci, že jsem určitě nesáhl vedle. Jednoduše řečeno, pokud chcete slušný a kvalitní protein za rozumnou cenu, pak je Impact Whey  dobrá volba.
MyProtein Impact whey

Charakteristika výrobku Impact Whey
odměrka s impact whey 25g
Impact Whey je zabalený v pro MyProtein typickém PE sáčku s plastovým uzávěrem. Já toto balení prostě nemám rád, ale chápu, že to je levné a tak to zase mají rádi v MyProtein. V balení najdete i odměrku o obsahu 25g.
 

Impact Whey Protein je proteinový prášek obsahující koncentrát syrovátkové bílkoviny (80% bílkovin). Koncentrát se získává šetrnou technologií membránové filtrace a sušením při nízké teplotě a tlaku. Impact Whey se může pochlubit obsahem 20 g bílkovin v jedné dávce (25g) a také solidním aminokyselinovým spektrem.Protein se vyrábí v gramážích 1000g, 2500g a 5000g. Vybrat si můžete ze široké palety chutí, včetně varianty natural, která je pro opravdové masochisty.

Složení Impact Whey

Jak již bylo uvedeno výše jedná se syrovátkový proteinový koncentrát (WPC) s 80% obsahem bílkovin. Vzhledem k vysokému obsahu bílkovin a nízkému obsahu cukrů a tuků, můžeme usoudit, že se jedná o opravdu kvalitní koncentrát.

 Impact whey etiketa   impact whey etiketa AJ

Impact Whey obsahuje v  25 g: 

Energie: 98.3Kcal (414 kJ)
Bílkoviny: 20,5 g 
Tuky: 1,7 g 
Sacharidy: 1,5 g 
Vápník: 125.0mg 
Cholesterol: 0,5 mg

 složení impact whey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.kaloricketabulky.cz/myprotein-impact-whey-protein-choccoconut/

 

Proteinové frakce jsou následující: 44% Beta laktoglobulin, alfa laktalbumin 17%,  1.5% hovězí sérový albumin, imunoglobulin G 8%, 0.5% Lactoferrin, 26% glykomakropeptidu.

Zde je hlavní i důvod dobré ceny, Impact Whey obsahuje pouze syrovátkový proteinový koncentrát (WPC). Nejedená se tedy o nejkvalitnější zdroj bílkovin, jak naznačuje výrobce, ale o zdroj standardní kvality.  Tím nechci říci, že Impact Whey Protein je průměrný protein, tím totiž rozhodně není, ale pouze to, že existují i kvalitnější zdroje proteinů. O stupínek lepší zdroje bílkovin jsou totiž syrovátkové proteinové izoláty (WPI) nebo hydrolyzáty bílkovin (whey hydro).

Impact Whey, není také ve složení nastavovaný (rozuměj ošizený), jak bývá zvykem u výrobků podobné cenové kategorie. Velkým plusem Impact Whey tedy je, že zde nenajdete žádné podřadné zdroje bílkovin jako: sušené mléko, mléčný koncentrát, sójový koncentrát, hydrolyzát kolagenu, apod.

O tom jak poznáte kvalitní protein jsme psali v článku jaký protein vybrat

Aromatizace

  1. Kyselina citrónová  (meloun, malina, lesní ovoce) - naprosto bezpečná přísada
  2. Sladový výtažek (latte, tofee&banoffee) - naprosto bezpečná přísada, riziko pro celiaky, nicméně vzhledem k tomu, že výrobek je uváděn jako gluten free, bude množství lepku pod normou.

Emulgátor

  1. Sojový lecitin E322 - bezpečná přísada, naopak má řadu přínosů pro lidské zdraví - upravuje hladinu špatného cholesterolu.

      zdroj:  http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E322

Sladidlo

  1. Sukralosa E955 - oproti běžnému cukru nezpůsobuje zubní kazivost. Sukralosa se také považuje se za bezpečnější než ostatní umělá sladidla, kdy zatím nejsou známy žádné nežádoucí účinky

      zdroj: http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E955

Barviva:

  1. Chinolinová žluť  E104 (banán, meloun) - lehce kontroverzní přísada. Je nevhodná pro děti a je vedena jako alergen.
  2. Oranžová žluť, Žluť SY (banán) E110 - vedeno jako nebezpečná přísada, v řadě zemí je zakázána. O zákazu v EU se uvažuje. Této příchuti, bych se vyhnul!
  3. Azorubin E122 (malina) - lehce kontroverzní přísada. Je nevhodná pro děti a je vedena jako alergen. V ČR byla dříve zakázána
  4. Košenila E120 (letní ovoce) - kontroverzní přísada. Nevhodná pro děti, alergen 

Benefitem je i to, že Impact Whey je deklarován jako gluten-free, tedy bezlepkový!

gluten-free

Impact Whey Protein  Dávkování

Dávkování je u Impact Whey Proteinu závislé na vašich cílech a plánovaném příjmu bílkovin na kg tělesné hmotnosti. S dávkováním proteinů by vám mohl pomoci článek proteiny a jejich správné dávkování

Obecně lze doporučit dávkování Impact Whey Proteinu  takto:

  • 1 odměrka ráno
  • 1 odměrka po tréninku (v netréninkové dny užívejte během odpolední svačiny)
  • 1 odměrka před spaním

Do 150-250ml vody ve vašem šejkru dejte 1 plnou odměrku 25g, zamíchejte a vypijte. 

Hlídejte si množství přijatých bílkovin za den!

Chuť a rozpustnost Impact Whey

Pokud je v něčem Impact Whey Protein nadprůměrný pak je to chuť. Myslím, že testovaná příchuť (čokoláda-oříšek) je opravdu dobrá a nikdo by neměl mít problém, rozmíchaný šejk vypít. Výborná byla i jahoda. Na druhou stranu, hodně lidí si stěžuje na umělou a chemickou chuť a výrobek jinak dochucují (např. čokoládu s grankem) nebo míchají s mlékem. Vím, že chuť je hodně individuální, proto doporučuji nejprve vyzkoušet kilové balení a potom uvidíte.

Rozpustnost je dobrá, pěnivost nízká a sedimentace přiměřená.

po rozmíchání  dvě minuty po rozmíchání

Zkušenosti s užíváním Impact Whey Protein

Těžko objektivně hodnotit přínos po 2,5 Kg balení, ale zcela určitě je Impact Whey Protein, dobrým pomocníkem při regeneraci a budování svalové hmoty. Je potřeba mít na paměti, že na konečný výsledek má vliv mnoho faktorů (jídelníček, odpočinek, trénink) a pokud někdo spoléhá pouze na protein, dělá velkou chybu.

Příprava proteinu je bezproblémová a Impact Whey se vám určitě nepřejí. Stravitelnost je při dodržení dávkování výborná. Na diskuzích si lidé stěžují, že jim je po Impact Whey těžko. Toto je ale způsobeno rozmícháním výrobku v mléce nebo použitím dvou odměrek. Obojí nemá opodstatnění a doporučuji se toho vyvarovat.

Přidáním mléka se výrazně změní složení výrobku, kdy získáte sice plnější chuť, ale také získáte laktózu (kterou výrobce pracně odstranil) a jako bonus ještě 30 minut denně na WC navíc.

Použít dvě odměrky v jedné dávce je z biologického hlediska nesmysl. Pokud nevážíte 150 Kg, tělo nedokáže zpracovat tolik bílkovin najednou a projeví se to opět zažívacími obtížemi.

 

Shrnutí zklušeností s Impact Whey:

Opravdu kvalitní výrobek za rozumnou cenu. V jedné dávce dostanete 20g bílkovin dobré kvality. Impact Whey se dobře rozpouští, nepráší a ani zbytečně nepění. Cena odpovídá kvalitě a poskytuje výborný poměr cena/výkon. Navíc máte možnost vybrat si ze široké palety příchutí.

Impact Whey s klidným svědomím mohu doporučit,  jak do objemu, tak do diety, ale i jako účinnou podporu regenerace svalové hmoty.

  • Složení a obsah bílkovin - 8 /10 (pouze WPC)
  • Chuť - 10/10
  • Zpracovatelnost - 9/10
  • Cena/výkon -9,5/10

 

Impact whey recenze a zkušenosti s užíváním - 1203348 -

Novější články v kategorii

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potřebujete poradit?


E-mail email: obchod@elvita.cz

V případě dotazů nás neváhejte
kontaktovat. Rádi poradíme.

Copyright © www.elvita.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.elvita.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace