Recenze proteinu Instant Whey Pro

V této recenzi Vám představíme výrobek Instant Whey Pro od firmy Reflex Nutrition. Opět se tedy jedná o výrobek společnosti Reflex Nutrition ltd, kterou jistě není potřeba představovat.


Instant Whey Pro charakteristika

Jedná se o proteinový nápoj, který je určen pro budování a ochranu svalové hmoty. Instant Whey Pro se dodává v balení 2270g a 4400g, jedná se o standardní dózu typickou pro výrobky od Reflex Nutrition. Dóza je uzavřena plastovým víkem a obsah zakryt papírovou pečetí. Uvnitř balení se nachází odměrka o obsahu 12,5g.

instant whey pro     instant whey uzávěr

Instant Whey Pro složení

Výrobce deklaruje minimální obsah proteinů 80%, kdy každou šarži nechává nezávisle testovat. Níže je etiketa z balení Instant Whey Pro:

instant whey pro etiketa

 

Nutriční informace

 Počet dávek v balení: 88 x 25g  100g  25g
 Energetická hodnota  1.647kj / 389kcal  412kj / 97kcal
Bílkoviny (nativní syrovátkový izolát, CFM syrovátkový izolát, ultra filtrovaný syrovátkový koncentrát, peptidicky vázaný glutamin, hydrolyzovaný syrovátkový protein (stupeň hydrolýzy 30%), L-glutamin)  80g  20g
Sacharidy  6,4g  1,6g
Z toho cukry  3,9g  1.0g
Tuky  4,5g  1.1g
Z toho nasycené tuky  1,4g  0,4g
 Z toho mono nasycené  1,3g  0,3g
 Z toho nenasycené  1,5g  0,4g
Vláknina  1,5g  0,4g
 Sodík  180mg  50mg
 Enzymy Digezyme  200mg  50mg
Probiotické kultury (Lactobacillus acidophilus 25%, Bifidobacterium bifidum 25%, Bacillus coagulans 25%, Lactobacillus rhamnosus 25%)  20x108CFU*  500x106CFU*
 Laktóza  3,9g  1,0g
 
 *CFU = KTJ – kolonii tvořící jednotka v okamžiku výroby.

 

Proteinová složka 
Zdrojem proteinové složky je Whey protein, kdy hlavní podíl má nativní izolát syrovátkové bílkoviny doplněný o ultra filtrovaný syrovátkový koncentrát a hydrolysát syrovátkové bílkoviny (whey hydro - stupeň hydrolýzy 30%). Právě díky obsahu Whey Hydro, výrobce slibuje rychlou vstřebatelnost. Bohužel, opět není možné se dopátrat poměrného zastoupení jednotlivých proteinových složek. Na druhou stranu i nativní izolát syrovátkové bílkoviny sám o sobě, má velice rychlou využitelnost. Toto oceníte hlavně po tréninku, kdy potřebujete doplnit bílkoviny co nejrychleji, během tzv. anabolického okna. Proteinová složka je tedy u Instant whey Pro kvalitní a zaručuje dobrou využitelnost a rychlou vstřebatelnost po konzumaci rozmíchaného proteinu. Výrobek obsahuje i peptidicky vázaný glutamin.

Pro zlepšení zažívání výrobek obsahuje směs trávících enzymů a probiotické kultury.

Obsah sacharidů
Obsah sacharidů je 6,5g. Obsah laktózy je téměř 4g, což není málo a pravděpodobně toto je i důvod proč výrobce klade takový důraz na obsah trávících enzymů a probiotických kultur.

Obsah Tuků 
Obsah tuků je 4,3g z toho nenasycených tuků: 1,4g

Potravinářské přísady
Instant whey Pro obsahuje náhradní sladidlo E950 - Acesulfam K. Toto je od Refelxu trochu zklamání a čekal bych slazení přírodním nekalorickým sladidlem jako např. Stévií.

Dávkování Instant Whey Pro
Jedna dávka jsou 2 odměrky, o celkové hmotnosti 25g. V jedná dávce Instant Whey tedy příjmeme 20g bílkovin. V balení o obsahu 2270g potom najdeme cca 90 dávek, které při užívání 3x denně vydrží zhruba měsíc.

Ideální je užití jedné dávky v anabolickém okně, kdy díky obsahu whey hydro, dodáte rychle svalům potřebnou porci proteinů. Další dávky rozložte rovnoměrně v rámci celého dne. Pokud nechcete přípravek s obsahem kaseinu, je možné i užití na noc. Z pohledu vstebatelnosti a zažívání, není problém ani s užitím tří odměrek.

instant whey dávkování

Zkušenosti s užíváním Instant Whey PRO
Během přípravy dostanete do šejkru vše co naberete do odměrky - protein téměř nepráší. Protein jede velmi dobře rozmíchat, kdy po pár protřepáních v šejkru je vše důkladně rozpuštěno. Pokud pijete Instant whey pro samostatně, je chuť (čokoláda), opravdu dobrá a není problém s vypitím celé dávky. Co je potřeba opravdu ocenit, je vynikající stravitelnost, kdy se ani při dávkách výrazně nad doporučenou hranicí, nesetkáte se zažívacími problémy.

instant whey užívání

Vyhodnocení Instant Whey PRO

Jedná se o výrobek s obsahem kvalitních bílkovin (včetně whey hydro) a minimem balastních látek.

Mezi hlavní výhody patří

  • kvalitní zdroje bílkovin
  • výborná stravitelnost
  • slušná chuť (čokoláda) a bezproblémová pitelnost
  • výrobek je testován na nepřítomnost dopingových látek (ISO17025)


Nevýhody:

  • vysoká cena
  • úzké hrdlo dózy,kdy se výrobek hůře nabírá. Při vytahování plné odměrky si tak často zaprášíte předloktí.
  • E950 - Acesulfam K
  • vyšší obsah laktózy

Pokud hledáte účinný protein pro podporu tvorby svalové hmoty a nárůstu výkonu je instant whey správná volba. Výrobek není nejlevnější, je proto určen především pro ty, kteří to s bodybuildingem myslí vážně. 

Recenze proteinu Instant Whey Pro - 1202741 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potřebujete poradit?


E-mail email: obchod@elvita.cz

V případě dotazů nás neváhejte
kontaktovat. Rádi poradíme.

Copyright © www.elvita.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.elvita.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace