Pojmy od A do E

Alfa-lipoové kyselina - ALA

Jedná se o nasycenou mastnou kyselinu, někdy označovanou jako kyselina thiooktová. Její předností je to, že je rozpustná jak ve vodě, tak v tucích. Tato látka je důležitý antioxidant, účinný proti rozvoji cukrovky. Snižuje a pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi. Podporuje látkovou výměnu a může zlepšovat citlivost omezenou poškozením nervů.

Alfalfa

Alfalfa

Co je Alfalfa? Botanický název je Tolice vojtěška (Medicago sativa), zvaná také jen vojtěška. Vojtěška je rostlina původem z oblasti Středomoří, nyní je ale rozšířena a pěstována prakticky po celém světě.

Draslík

Draslík je ve formě K+ je nejdůležitější kation (pozitivně nabitý iont) buněk. Bez nadsázky můžeme říci, že jde o nejdůležitější minerál buněk lidského těla.

Acerola

Acerola

Plody tropické rostliny Malpighia glabra - barbadoské třešně, známé též jako acerola, jsou velmi bohaté na vitamín C.

Copyright © www.elvita.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.elvita.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   vlastní HTML stránky