Recenze Mass Gain 14

Na základě častých dotazů jsme se rozhodli podrobněji podívat na ganier Mass Gain. Značku Nutrend, není jistě potřeba představovat. V textu níže zhodnotíme její známý výrobek gainer Mass Gain 14

1. Mass Gain 14 původ výrobku

Mass gain vyrábí společnost NUTREND D.S., a.s. Tato firma je určitě nejznámější český výrobce sportovní výživy a doplňků stravy.

http://www.nutrend.cz/

Vyrobeno: ČR

2. Pro koho je Mass Gain 14 určen

Mass Gain se řadí do kategorie Gainerů. Výrobek cílí především na kondiční sportovce a začínající příznivce fitness. Od výrobku se očekává zkvalitnění regenerace, doplnění makroživin a energie po tréninku.

3. Popis gaineru Mass Gain 14

Mass Gain si můžete pořídit ve třech hmotnostních variantách: 1000g, 2250g a 6000g, rozdíl u těchto verzí je v balení produktu. Balení po 1000 a 2250g je plastové dóze se šroubovým uzávěrem. Uzávěr je přetažen PE fólií, která do doby otevření garantuje kvalitu uzavření výrobku.

Balení o hmotnosti 6000g se dodává v PE sáčku v kartónové krabici.

S příchutěmi Nutrend nešetřil a výběr je opravdu široký:

  • banán
  • čokoláda + kakao
  • jahoda
  • meruňka
  • vanilka

Součástí balení je odměrka, do které se vejde cca 26g gaineru. Jedna dávka je stanovena na 40g, tedy 1,5 odměrky. Při minimální užívání 2x denně, tedy jedno balení 2,25 kg, vydrží na 28 dní.

mass gain 14 dávka

3.1 Co Mass Gain obsahuje

Podrobněji se podíváme na důležité makroživny, ostatní informace jsou uvedeny v tabulce č.3

Obsah bílkovin

 

obsah ve 100g

obsah v jedné dávce (40g)

Bílkoviny

14,2 g

5,7 g

tabulka č.1

Zastoupení bílkovin je u Mass Gainu cca 14% (14g na 100g výrobku). Jedná se nízký obsah bílkovin, který však koresponduje s určením produktu.

Pokud se podíváme na složení, zjistíme že bílkoviny pochází ze zdrojů: syrovátka, koncentrát syrovátkových bílkovin, sušené mléko. Bohužel se nelze dopátrat poměrného zastoupení jednotlivých bílkovinných složek.

Obecně se dá říci, že jedná o levné a mírně řečeno, ne zcela ideální zdroje bílkovin, které mohou obsahovat nespecifikované množství balastních látek. Výjimkou  (kvalitnějším zdrojem) může být koncentrát syrovátkových bílkovin, bohužel se ale nedozvíme jeho poměrné zastoupení.

Obsah bílkovin je tedy vhodný pro podporu regenrace a ochranu svalové hmoty. Pokud chcete dosáhnou nárůstu svalové hmoty, musíte užívání gaineru zkombinovat s kvalitním proteinovým přípravkem.

 

Sacharidy

 

obsah ve 100g

obsah v jedné dávce (40g)

Sacharidy

72,8 g

29,1 g

Z toho cukry

25,4 g

10,2 g

tabulka č.2

Sacharidový komplex u Mass gain 14 obsahuje maltodextrin, glukózu a fruktózu. Bohužel, ani zde se nedozvíme poměrné zastoupení jednotlivých složek. Energie ze sacharidů není koncentrována pouze v jednoduchých cukrech, ale plusem je obsah maltodextrinu, pro pozdější zásobení organismu energií.

Creatin

Mass Gain neobsahuje kreatin

Ostatní složky

Níže jsou nutriční hodnoty pro Mass Gain 14

 

Obsah ve 100g

D Obsah v dávce (40g)

Energetická hodnota

1655 kJ/394 kcal

666 kJ/158 kcal

Bílkoviny

14,5 g

5,8 g

Sacharidy

71,9 g

28,8 g

Cukry

25,3 g

10,1 g

Tuky

4,6 g

1,8 g

Nasycené mastné kyseliny

0,9 g

0,3 g

Vláknina

3,2 g

1,3 g

Sodík

0,1 g

0,05 g

Inulin

1000 mg

400 mg

tabulka č.3

Výrobek je obohacen o vitaminy (C, B3, E, B5, B6, B1, B12, biotin a kyselinu listovou)

4. Jak Mass Gain 14 dávkovat

Doporučené dávkování Mass Gainu je jedna dávka 40 g (1,5 odměrky) na 200 - 250 ml vody. Maximálně 2 dávky za den.

mass gain dávkování

Nutno říci, že Mass Gain 14 má minimální pěnivost, o dost hůře je na tom s prašností. Rozpustnost je při dodržení požadovaného množství vody dobrá a gainer připravíte bez problémů.

Chuť je (vanilka) je opravdu vynikající, řekl bych, že nejlepší vanilka co jsem z Gainerů mohl ochutnat. Gainer jako takový je po rozmíchání poměrně řídký a máte pocit, že pijete ochucenou (sladší) vodu. Pitelnost je tedy opravdu příjemná a pokud se Vám jedna příchuť přejí, můžete sáhnout po jiné variantě. Sladká chuť svědčí o větší přítomnosti jednoduchých cukrů, kdy ze složení je jasné, že se jedná o fruktózu a glukózu.

  

Mass Gain po rozmíchání

 

6  Zhodnocení gaineru Mass Gain 14

Jedná se opravdu o základní gainer vhodný pro začátečníky nebo pro podporu regenerace. Pokud jej začnete používat za cílem nárůstu hmotnosti je nutné jej doplnit o další suplementy.

I dávka ze 2 odměrek je přijatelná, nicméně díky kombinaci fruktózy a laktózy, nelze doporučit dávkování vyšší. Ačkoliv v jedné dávce přijmete poměrně málo živin, gainer poměrně "zasytí" navíc je poměrně přeslazený. Toto je pravděpodobně způsobeno poměrem jednoduchých cukrů a ne úplně optimální bílkovinou frakcí. V tuto chvíli Vám začne být jasné, proč je doporučená dávka pouze 40g a to maximálně 2x denně :o)

Pokud v oblasti kulturistiky začínáte, může být Mass Gain 14 jedna z alternativ.  Lze jej doporučit i jako sacharidový nápoj pokud potřebujete podpořit regeneraci.

Pokud to s bodybuildingem myslíte vážně, existují zcela určitě efektivnější varianty. Ačkoliv celková cena je poměrně nízká, je vlastně vysoká z pohledu poměru cena/výkon.

 

 

Recenze Mass Gain 14 - 1202608 -
Aktuální článek: Recenze Mass Gain 14

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potřebujete poradit?


E-mail email: obchod@elvita.cz

V případě dotazů nás neváhejte
kontaktovat. Rádi poradíme.

Copyright © www.elvita.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.elvita.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace