Detoxikační řasa bohatá na živiny.

Ano, řeč bude opět o řase zvané Chlorella. Tento přírodní superfood (ideální kombinace živin) může být použit jako univerzální doplněk stravy s detoxikačními vlastnostmi. Chlorellu a její produkty najdete ve formě prášku i tablet.

 

Jde o  jednobuněčnou zelenou řasu, která patří do rodiny Chlorophyta - zelené řasy. Obsahuje množství zelených fotosyntetických pigmentů zvaných chlorofyl a právě jejich vysoká koncentrace působí vázání a následné vylučování těžkých kovů.

Jaké živiny obsahuje?

Chlorella je plná beta-karotenu, komplexu vitamínů B včetně vitamínu B 12, hořčíku, železa, bílkovin a volných aminokyselin.

Jaké jsou její výhody?

Obsahuje vysoké množství chlorofylu. Chlorofyl se váže na těžké kovy a tím umožní jejich vylučování z těla. Toto je někdy přirovnáváno k chelatačnímu procesu. Tento termín se nejčastěji používá při vazbě organické sloučeniny na vícevazebný kationt (většinou kov). Těžké kovy jako rtuť, arsen, kadmium a olovo, jsou pro organismus velice nebezpečné a ve vysokých koncentracích mohou způsobit katastrofu. Během chelatačního procesu se chlorofyl váže s těžkými kovy dělá je inertními, takže mohou být vylučovány bez další interakce s tělem.

Vysoký obsah hořčíku

Je přírodní a bohatý zdroj minerální hořčíku. Hořčík se podílí na více než třech stovkách biochemických reakcích lidského těla. Je zásadní pro udržení normální funkce srdce, svalů a nervové soustavy, podporuje imunitní systém a udržuje kosti silné. Hořčík dále pomáhá při regulaci hladiny cukru v krvi, podporuje normální krevní tlak a jeho regulaci, podílí se na přeměně krevního cukru na energii a na syntéze bílkovin.

Antioxidační vlastnosti

Obsahuje směsných karotenoidů, které působí jako antioxidanty (PROKLIK)chránící zdravé buňky před poškozením volnými radikály. Volné radikály jsou nestabilní molekuly, které poškozují buňky a způsobují tím jejich stárnutí. Chlorella obsahuje  anitoxidanty jako: vitamin A, vitamin C, vitamin E a selen.
 
Chlorella Growth Factor (růstový faktor)

Tzv.: Chlorella růstový faktor (CGF) je nukleo -peptidový komplex a pochází z derivátů nukleových kyselin. CGF umožňuje této řase růst velmi rychlým tempem. Experimenty ukázaly, že CGF podporuje růst buněk, zvyšuje RNA / DNA funkci odpovědnou za produkci enzymů a proteinů a tím stimuluje opravu buněk.

© elvita.cz

Detoxikační řasa bohatá na živiny. - 1202391 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potřebujete poradit?


E-mail email: obchod@elvita.cz

V případě dotazů nás neváhejte
kontaktovat. Rádi poradíme.

Copyright © www.elvita.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.elvita.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace