HLÍVA ÚSTŘIČNÁ a její účinky jako zdraví prospěšné houby

HLÍVA ÚSTŘIČNÁ a její účinky jako zdraví prospěšné houby Lékařské výzkumy v různých zemích a kulturách mají jedno společné: potvrzují, že hlíva ústřičná je nesmírně vzácnou houbou. Zázraků v přírodě je bezpočet, jen se na ně zadívat a pak je využít. Platí to také ohlívě ústřičné. Tato dřevokazná houba byla donedávna považována jen za jakousi lahůdku, ale lékařské výzkumy ukázaly, že v ní je ještě něco mnohem vzácnějšího: je nesmírně zdravá.

Čím je HLÍVA prospěšná?

Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) je dřevokazná houba. Jako nezelený organizmus, což jsme i my lidé, přijímá ze zelených organizmů, tedy stromů, spoustu látek, které jsou pro její život potřebné a kterými nepohrdneme ani my, lidé. Navíc hlíva obsahuje látky v takovém množství a poměru, který lidskému organizmu maximálně vyhovuje. Hlíva si bere živiny ze stromů a člověk si je může vzít z hlívy. Hlíva obsahuje betag

lukany a celou řadu vitaminů B, D, C, K, proteinů, sterolů, některé mastné kyseliny a stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu a zinku. Hlíva obsahuje také vlákninu, díky které se z těla uvolňují usazené škodliviny a má příznivý vliv na peristaltiku střev.

Co říká Wikipedie:

"Konzumace hlívy díky obsahu polysacharidickému beta 1,3 d-glukanu příznivě ovlivňuje hladinucholesterolu v krvi, zvyšuje odolnost proti infekcím, zvyšuje i tvorbu červených krvinek mimo kostní dřeň. Má i účinky proti zánětlivým onemocněním, virovým, bakteriálním a plísňovým chorobám, proti hemeroidům, ekzémům, při léčení popálenin atd.

Hlíva je přírodním zdrojem látek ze skupiny statinů. Studie prokázaly že hlíva obsahuje 0,4 - 2,7 % statinů v sušině. Obsahuje i beta-glukany, také terpeny, zejména pleurotin, který je antibiotickou a antitrombotickou látkou. V mnoha pokusech s konzumací sušené hlívy při dietě u zvířat byl zaznamenán úbytek cholesterolu".

Komu Hlíva ústřičná pomáhá?

Přírodní podpora správného fungování organizmu a doplnění potřebných látek k běžné stravě.HLÍVA ÚSTŘIČNÁ a její účinky jako zdraví prospěšné houby

Vhodné užívat během rekonvalescence a pro získání vitality a energie.

Vhodné pro diabetiky, bezlepkovou dietu, těhotné a kojící ženy.

 

Musí se jíst Hlíva ústřičná každý den?

Ve chvíli, kdy ji přijímáte jako zdraví prospěšnou látku a nikoli jen jako houbovou pochoutku, měli byste ji skutečně jíst každý den. Výrobek z hlívy ústřičné ve formě kapslí je založený na čistém přírodním produktua je zároveň dostupný maminkám s malými dětmi i starým lidem. Při konkrétních potížích, ale i v případě preventivního užívání hlívy, je optimální ji užívat po dobu alespoň tří měsíců, při dávkování dvou kapslí denně.

 

Zdroj: www.terezia.eucs.wikipedia.org

 

 

 

HLÍVA ÚSTŘIČNÁ a její účinky jako zdraví prospěšné houby - 1202366 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potřebujete poradit?


E-mail email: obchod@elvita.cz

V případě dotazů nás neváhejte
kontaktovat. Rádi poradíme.

Copyright © www.elvita.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.elvita.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace