Acai Berry - nový trend ve zdravé výživě

Acai Berry - nový trend ve zdravé výživě Accai Berry je plod palmy známé jako Açaí. Jde o výjimečnou rostlinu, vyskytující se v oblasti amazonských deštných lesů. Tato oblast zahrnuje v podstatě celou Amazonii a oblast Paraná. Její plody (bobule) rostou v trsech čítající téměř tisíc kusů, sklízejí se dvakrát ročně. Bobule mají průměr mezi jedním až dvěma centimetry, jsou tmavě purpurové barvy a vynikající chuti, která připomíná čokoládu s příchutí lesních plodů.

Využívá se již dlouho

Obyvatelé deštných pralesů tyto plody přezdívají "ovoce bohů" a dnes i celý zbytek světa začíná chápat proč. Domorodé národy v oblasti Amazonie toto ovoce odpradávna využívali jako vysoce účinný zdroj energie a povzbuzovač třeba při loveckých výpravách.

Unikátní složení je skryto v dužině

Pokud se na složení plodů podíváme podrobněji hned nám bude jasné, proč je tak oblíbené. Šťáva z plodů totiž obsahuje komplex vitamínu A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D a E, minerály a stopové prvky jako: chróm, hořčík, zinek, železo a vápníku. Dále v ní najdete důležité Omega 3, 6 a 9 nenasycené mastné kyseliny, bílkoviny, vlákninu, řadu rostlinných sterolů a mnohých dalších látek.

Jak tedy působí?

Díky tomuto složení se s oblibou využívá jako silnýantioxidant díky některým obsahovým látkám, jako jsou vitaminy A, C, E či flavonoidy. Hodnota ORAC* je u mrazem sušeného Açaí 102 700, několikrát tak předstihne borůvky 6 552, granátové jablko 2 341, brusinky 9 600, Goji 25 300 nebo červené hrozny 1 260. 

Rovněž je významné, že obsahuje nenasycené mastné kyseliny. Tím pomáhá snižovat hladinu LDL-cholesterolu a stabilizuje hladinu HDL-cholesterolu. Dále působí regeneračně na epitelové buňky cévní stěny a zároveň zlepšuje jejich elasticitu (vitamin C a flavonoidy). Tím může snižovat zvýšený krevní tlak a celkově napomáhat jeho stabilizaci. Je doporučována při oslabené imunitě (obsah antioxidantů) a zvýšené fyzické nebo tělesné zátěži, a také při stresu. Velmi oblíbené je acai berry i při snižování nadváhy.

*ORAC - porovnává množství antioxidačních hodnot v jednotlivých potravinách, zdroj: www.oracvalues.com

 

 

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potřebujete poradit?


E-mail email: obchod@elvita.cz

V případě dotazů nás neváhejte
kontaktovat. Rádi poradíme.

Copyright © www.elvita.cz, provozováno na systému tvorba e-shopu a pronájem e-shopu Shop5.cz

© www.elvita.cz

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace